Крагујевац награђен за инклузију Рома

Tekst preuzet sa internet prezentacije grada Kragujevca

Град Крагујевац и италијанска регија Ређо Емилија освојили су друго место на конкурсу који је Секретаријат Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе организовао за локалне самоуправе, које су успешно имплементирале програме за инклузију Рома.

Град Крагујевац добио је ово престижно признање пројектом “Снажни од почетка“, који се бави унапређењем родитељских вештина и кућног окружења за учење и развој. Један од циљева пројекта, чији је носилац Центар за интерактивну педагогију, јесте подршка ромским родитељима и другим члановима породице да успешније остваре своје улоге. Партнери на пројекту “Снажни од почетка“ су Образовно – културна заједница Рома “Романипен“ и град Крагујевац.

Двогодишња награда, у оквиру кампање “Доста“, додељује се од 2007. године градовима и општинама који су имплементирали креативне иновације за ефикаснију и дугорочнију интеграцију Рома.

Остали добитници овогодишњег признања су белгијски град Гент, који је освојио прво место и шпанска престоница Мадрид, која је била трећа на овом конкурсу.

Свечана додела награда, на којој ће своје представнике имати и град Крагујевац, одржац́е се током 29. заседања Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе у Стразбуру, 21. октобра 2015. године.

Izvor teksta

Comments are closed.