Druga faza projekta “Snažni od početka: Romska deca, porodice, zajednice – unapređivanje roditeljskih veština i porodične sredine za učenje“

02.07.2013.

U Skupštini grada Kragujevca održan je zajednički sastanak OKZ “Romanipen” i Tima projekta sa predstavnicima  lokalne samouprave i stručnih institucija o nastavku realizacije  projekta “Snažni od početka: Romska deca, porodice, zajednice – unapređivanje roditeljskih veština i porodične sredine za učenje“.

Predstavnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Angelina Skarep izložila je ciljeve projekta i dala predloge za buduću saradnju  kroz zajedničke akcije na lokalnom nivou. Potom se prisutnima obratila i koordinatorka projekta lokalne partnerske organizacije – Emina Nikolić.

U njenom izlaganju promovisani  su rezultati i iskustva iz pilot  faze projekta koji je realizovan u prethodnoj kalendarskoj godini i izložen je plan aktivnosti za  naredni  period.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Školske uprave Kragujevac, Gradske uprave, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, Doma zdravlja i zdravstvena medijatorka. Sastanak je bio propraćen od strane dve medijske kuće Radio televizije Kragujevac i Radio televizije Kanal 9.

Comments are closed.