Fondacija Novak Djoković

 

Direktor Fondacije Novak Đoković, Jelena Ristić, uručila je danas donaciju vrednu 12.000 evra Romanipenu, obrazovno – kulturnoj zajednici Roma iz Kragujevca.

fondacija-novak-dokovic-1365683697-295197

Ugovorom, koji je potpisan sa izvršnim direktorom Romanipena Božidarom Nikolićem predviđena je kupovina igračaka za poboljšanje rada Biblioteke igračaka, kao i kombija za rad mobilne biblioteke igračaka kako bi i deci iz udaljenih seoskih sredina bila dostupna.

Fondacija će takođe pomoći i realizaciju letnjeg kampa razvojnih veština pod nazivom “Koračajmo zajedno”  za decu nižeg uzrastnog doba koji će biti održan na Goču.

„Fondacija pomaže organizacije koje se bave inkluzijom, kao i ranim razvojem i obrazovanjem dece. Romanipen radi sjajnu stvar i uvek će imati našu podršku. Naš cilj je da ne budemo usamljeni u poboljšanju uslova obrazovanja dece nego da podržavamo sve one čija je misija ista kao i naša,” izjavila je Jelena Ristić direktorka Fondacije.

Izvršni direktor Romanipena, Božidar Nikolić, zahvalio se na podršci i naglasio da im mnogo znači ne samo finansijska podrška, već i skretanje pažnje na projekat Biblioteka igračaka.

„Prigradske sredine su najugroženije. Mi deci nosimo igračke, obilazimo ih i dovozimo da se igraju u Biblioteku. Sada kada smo dobili sredstva za kombi biće mnogo lakše da dođemo do svakog deteta,” naglasio je Nikolić.

Jelena se danas družila sa mnogobrojnom decom koja su došla da sa nestrpljenjem vide nove igračke koje se od danas nalaze u Biblioteci.

 

[Video not found] Pogledajte video

Comments are closed.