,,Materijalna podrška deci romske nacionalnosti za ulazak u redovni obrazovni sistem”

sajt ppp i prvi razredSaopštenje za javnost

,,Materijalna podrška deci romske nacionalnosti za ulazak u redovni obrazovni sistem”
U ponedeljak , 01.09.2014. u 12 časova u prostorijama Crvenog krsta Kragujevac ( sala ,,Duga“) organizovaće se distribucija školskog pribora i udžbenika za ukupno 114 deteta romske nacionalnosti (52 polaznika u Pripremni predškolski program i 62 polaznika u I razred Osnovne škole ) , koja se organizuje u okviru projekta ,, Materijalna podrška za uključivanje i opstajanje romske dece i učenika u redovnom obrazovnom sistemu u gradu Kragujevcu “ .
Projekat realizuje Obrazovno-kulturna zajednica Roma ,,Romanipen” uz podršku grada Kragujevca . Ova inicijativa predstavlja sistemski mehanizam podrške grada procesu obrazovne i socijalne inkluzije Roma na tertoriji grada Kragujevca i sprovodi se već 7 godina unazad i deo je redovnih aktivnosti koje su planirane Akcionim planom za unapredjivanje obrazovnog statusa Roma u gradu Kragujevcu .
Skupu će prisustvovati predstavnici Ministarstva prosvete – Školske uprave Kragujevac , Gradske uprave za obrazovanje , Predškolske ustanove ,,Nada Naumović“ i Osnovnih škola u Kragujevcu . Ispred grada Kragujevca skupu će obratiti član Gradskog veća za socijalnu politiku , zdravstvo i brigu o deci gospodin Vladan Jovanović , dok će se ispred OKZ,,Romanipen” govoriti izvršni direktor Božidar Nikolić .
Za vise informacija o organizaciji pomenutog skupa možete se obratiti kontakt osobi organizacije za odnose sa javnošću :
Tanji Djordjević
Tel /fax : +38134311869
+381653118696
E-mail: office@romanipen.org.rs

Comments are closed.