Promocija “Biblioteke igračaka”

slika biblioteka

U okviru nacionalnog programa obeležavanja Dečije nedelje sa motoom “Slušajte mama i tata želim sestru il΄ brata ” u Kragujevcu na gradskom trgu kod Krsta će se 8. oktobra u 11 časova desiti promocija “Biblioteke igračaka” OKZ “Romanipen”.

Dečija nedelja se tradicionalno obeležava u cilju skretanja pažnje na decu i mlade, na njihove potrebe i prava da odrastaju u što boljim uslovima i na ostvarivanje jednakih šansi za razvoj i ostvarivanje potencijala.

Shodno tome pod sloganom “Deca Deci” promovisaćemo aktivnosti “Biblioteke igračaka Ćhelimate” koja je podržana od strane Romsko edukativnog fonda a namenjena je svoj deci.

Osnovna funkcija Biblioteke je da kroz različite individualne i grupne aktivnosti organizuje igru i učini dostupnim igračke i programe za podsticanje intelektualnog, socijalnog, emocionalnog, moralnog i fizičkog razvoja svoj deci, a osobito deci iz marginalizovanih porodica. Ovo je jedan od načina pripreme dece mlađeg uzrasta da kroz igru steknu znanja neophodna za početak školovanja i na taj način dobiju jednake početne šanse u obrazovanju. Kako bi podrška mališanima bila potpuna u sve aktivnosti su uključeni i roditelji, starija braća i sestre, porodica, zajednica kao i stručnjaci i institucije iz oblasti obrazovanja, psihologije i pedagogije.

Biblioteka nudi:

– Veliki izbor didaktičkih igračaka za decu predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, prilagođenih deci sa različitim intresovanjima i na različitim nivoima razvijenosti sposobnosti

– Mogućnost iznajmljivanja igračaka

– Organizovane programe za individualnu i grupnu igru

-Organizovane aktivnosti za decu i roditelje kao što su: proslave rođendana, radionice za pravljenje igračaka..

– Otvorena za različite inicijative koje će pokretati sama deca i njihovi roditelji

Dođite da zajedno podržimo inicijativu poboljšanja položaja sve dece u Srbiji i ostvarivanju njihovih prava.

Comments are closed.