Sastanak lokalnog tima za unapređenje zdravstvene zaštite romskih porodica

U Skupštini grada Kragujevca 17. oktobra 2013. godine održan je sastanak lokalnog tima za podršku romskoj deci i porodicama koji radi u oblasti unapređenja zdravstvenih usluga za romske porodice.

Na sastanku su učestvovali predstavnici Grdaske uprave za zdravstvo, Gradskog veća za socijalnu politiku i društvenu brigu o deci, članica Gradskog veća, lekari Doma zdravlja Kragujevac, koordinator za romska pitanja, kao i projketni tim OKZ “Romanipen”. Doprinos radu i kvalitetu zdravstvenog programa u okviru projekta “Snažni od početka- Romska deca, porodice i zajednice Unapređenje roditeljskih veština i porodične sredine za učenje ” dale su stručni konsultanti Centra za interaktivnu pedagogiju Snežana Malešev i Olga Malešević, a sastanak je vodila samostalna saradnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Angelina Skarep.

Nakon predstavljanja ciljeva projekta, kojim je obuhvaćen i zdravstveni program, usledila je diskusija oko preuzimanja zajedničkih inicijativa projektnog tima, facilitatorki i zdravstvenih ustanova u naseljima u kojima žive romske porodice. Ovo je akcija kojom će se zdravstvene ustanove učiniti dostupnijim za romske porodice, a paralelno će se raditi na podizanju svesti za uzimanje aktivne uloge u očuvanju i unapređivanju sopstvenog i zdravlja svoje dece.

Comments are closed.